fbpx Skip to main content

Sigurno ste se nekada zapitali “Bože što ne izgledam kao Zlata Petrović tokom 90ih” i kada odete vašoj frizerki ona vas ne pretvori u Zlatu. Vrijeme je da saznate kako da i vi šišate i budete najjača frizerka na jeftin način.

Muški frizeri su Špansko selo pa smo odlučili da se baziramo samo na frizerke. Prije svega, ko je frizerka?

Frizerka je obično žena koja ima svoj frizerski salon. Obično njen frizerski salon šiša i muškarce i žene pa frizerka, u poslovnom smislu, je biseksualka.

#1 Znanje

Da bi bili frizerka potrebno je da znate da držite makaze i češalj u dvije ruke. Ako to ne možete, nažalost niste dobar kandidat. Ukoliko znate onda možete da začinite vaš frizerski život i dodate, pored makaza  dva češlja u jednu ruku. Neka se šokira javnost 😉

#2 Frizure

Kada već sad znate da držite makaze i češalj u rukama potrebno je da savladate nekoliko frizura. Jako je bitno da znate minimalno 3 ženske i 2 muške frizure da napravite i koristite ih UVIJEK. Ako vam neko traži frizuru sa slike vi ga zajebite i stavite frizuru broj tri. To nema veze sa vama to je jednostavno frizerski kodeks friziranja koji smo našli dok smo istraživali ovu temu.

Sigurno se pitate koje su to frizure koje morate znati? Frizure koje najviše frizerki zna:

Ženske

  • Mini val
  • Cik-cak ili vam ga na V na leđa
  • Šiške do pola oka

Muške

  • Na keca
  • Horoz

 

Kada pričamo o frizurama bitno je da mušteriju ne slušate. Ako ne znate da uradite ni slično frizuru koju su vam pokazali vi se iznervirajte, počnite pričati o politici i šišajte kako znate (uvijek paliii 😉 )

#3 Komunikacija

Komuniciranje sa frizerkama zna da bude teško ali vi ste frizerka tako da vas treba da boli kurac. Vi ste ti koji njih šišate tako da ste vi uvijek u pravu. Što znači da možete da im pričate o tome kako je Bakir Izetbegović najveći macan Bošnjačke elite i oni će da se slože. -Ipak se igrate makazama pored njihovog uha.

#4 Dodaci

Zadnji dio ovog tutorijala će da vam pokaže neke trikove koje koriste frizerke kad je potrebno.

Turbo stepenasto:

Seksi ombre

Mini Val

Pored svih ovih stvari bitno je da odaberete pravi naziv za vaš frizerski salon, jedne od najkreativnijih ideja su:

  • Vaše ime – Naziv salona
  • Ime vaše djece smiksano – Naziv salona
  • To je to. Kreativnije od ovoga nismo mogli da nađemo.

Vrijeme je da postanete pro frizerska! Uživajte u patnjama vaših mušterija.

ljepa_brena

Author ljepa_brena

kroksice, analiziranje tekstova Sandre Afrike i poneki falafel

More posts by ljepa_brena

Leave a Reply

Pratim te, po koraku te znam