fbpx Skip to main content

Nakon kratkog analiziranja i stručnog usavršavanja naši stručnjaci su pronašli način kako da što brže i efikasnije postanete taksista kompanije “Sarajevo Taxi”.

Prije nego što počnemo važno je da znate kako biti ljudsko govno – ako znate, nastavite čitati jer ostale korake je lako odraditi.

#1 Licenca

Da bi dobili licencu da radite u “Sarajevo taxi” kompaniji najbolje je da nađete štelu. Mi smo našu našli preko kuma od komšince – njena kolegica sa pijace je imala brata od muža koji nam je uspio srediti jeftino licencu.

Naravno, prije licence bi bilo poželjno da imate položen vozački, ako ne, snađite se – budite kreativni jer sarajevo taksisti su jedni od najkreativnijih ljudi u svijetu. Možemo reći da su vozači Sarajevo taksija nešto kao Kanye West. Samo malo kreativnije.

#2 Auto

Da bi mogli da obavljate poslove trebali bi da imate auto. Naravno mi ne želimo vama da namećemo listu stvari koja vam treba ali bez auta možete i u kočiji da ih vozite jer Sarajlije vole da voze u smeću.

Ako već imate novca za auto neka to bude glomazno tj. bijesno auto koje ćete otplaćivati narednih 15 do 20 godina. Inače vam je to auto sranje, da znate.

#3 Dizajn interijera auta

Auto mora da ima posebno osmišljen interijer ako mislite da zadržite mušterije. Naši stručnjaci su nakon dužeg testiranja pronašli najbitnije elemente:

*Eko koža – jednom kad se zaljepite za sjedište da se više nikada ne odljepite

*Karton – obavezan dio podnog grijanja i higijenske zaštite u vašem taksiju

*Tespih – zaštita od svega

*Radio – Miljacka – obavezno glasnije pojačan

#4 Taksimetar

Taksimetar je svakako najpotrebnija stvar u jednom taksiju. Ali pošto ste vi taksista Sarajevo taxija onda vam on NE TREBA. Ako ga imate najbolje je da ga ne uključujete već jednostavno ~~odokativno~~ procijenite koliko bi koštala jedna vožnja.

Primjeri situacija:

Mušterija uđe na Baščaršiji i želi da je odvedete na Vratnik.

Šta uraditi?

Situacija 1: Opsovati nešto i reći da ne vozite uzbrdo.

Situacija 2: Praviti se lud, ne paliti taksimetar i tražiti 8 maraka.

Situacija 3: Izbaciti mušteriju na pola puta jer se tako mora – jbg.

Taksimetar je odlična stvar ali nije najpotrebniji, zar ne? 😉

 

#5 Priča

Pričati sa mušterijama je obavezno. Neke od *obaveznih* tema:

  • Rat,
  • Politika,
  • Srbi,
  • Pederi,
  • Teškoća života u BiH

#6 Miris auta

Zadnji, ali svakako bitan korak jeste da auto treba da vam smrdi. Lijepo je kada se čuje na luk ili ćevape. Ako se ne čuje na te dvije stvari potrudite se da mušterija ima osjećaj kao da je ušla u pepeljaru te da sve smrdi na komunizam i cigare.

 

 

 

 

ljepa_brena

Author ljepa_brena

kroksice, analiziranje tekstova Sandre Afrike i poneki falafel

More posts by ljepa_brena

Leave a Reply

Pratim te, po koraku te znam