fbpx Skip to main content

 

Povodom 8. marta stručnjaci How to Smor-a odlučili su da pomognu svima vama koji ste u problemima i ne znate kako da pronađete najljepšu ružu za sve vaše žene, majke i kraljice.

Sigurno ste se nekada tokom ovog praznika zapitali “Kako da odaberem pravu crvenu ružu?” ili “Zašto su sve crvene ruže svijetlo crvene i koju sad da kupim…” Spremite se jer smo tu da pomognemo!

 

Najvažniji korak koji ćete uraditi na ovaj dan jeste kupiti ružu. Dakle, ako ste mislili da kupite dvije ruže, tri ili ne daj Bože buket, loše ste mislili. Najbolje je da ne mislite i slijedite naše upute jer smo mi ipak stručnjaci.

Kakva ruža mora da bude?

Ruža mora da bude crvena. Dakle nikakve roze, žute ili narandžaste ne dolaze u obzir. Jarko crvena boja. Ukoliko nemaju jarko crvene možete uzeti i bordo. Bordo ruže su dobar odabir jer su obično one stare i manje će smetati u časi na stolu u nekoj sobi jer će prije da uvenu.

Koliko bodlji mora da ima?

Jedna od važnijih stvari jesu bodljice na ruži. Pravilo kaže da bi trebalo da bude do 15 bodljica na ruži. Na prosječnoj ruži bude 10 tako da bi najbolje bilo da zaljepite još nekoliko bodljica. Ako želite da vaša ruža bude baš posebna onda zaljepite još 10ak bodljica. Ali nemojte pretjerivati ipak tu ružu morate nositi.

Možete uvijek iskoristiti ruže koje se dijele besplatno. 🙂

Da li mogu pored ruže još nešto kupiti?

Jednostavno NE. Ruža je sasvim dovoljna za sve žrtve koje je vaša majka ili žena uradila. Zaista.

Da li ruža treba da miriše?

Ne. Ponekad ruže mirišu i te obično budu skuplje. Ove koje ćete vi kupiti smrde te kada neko krene da ih pomiriše dobije rak nosnica. To je učinka koji želite postići ;))

Kada je najpogodnije kupiti ružu?

Najpogodnije je kupiti prije nego što krenete da se vidite sa tom osobom. Dakle usput od uličnih prodavača cvijeća. Važno je da izaberete vrijeme kada će ruža izgledati svježe kada je poklonite toj osobi. Ono što se desi ruži kada odete od te osobe nije važno.

Da li može crveni karanfil?

NIKAKO! Karanfil je nešto što ne smijete nikada kupiti. Oni su jeftini i tragični. Kupite ih osobama koje mrzite ili kada idete na sahranu.

Dakle, na ovaj dan 8. mart najbolji poklon koji možete kupiti vašoj ženi jeste ruža. Ruža je unikat i vrijedan poklon za svaku ženu.  🙂

 

 

 

 

ljepa_brena

Author ljepa_brena

kroksice, analiziranje tekstova Sandre Afrike i poneki falafel

More posts by ljepa_brena

Leave a Reply

Pratim te, po koraku te znam